Några tips för husägare:

  • Ibland kan det känns överväldigande med allt arbete som behöver göras på ett hus. Såväl invändigt i huset som utvändigt och även i trädgården. Då kan man behöva lite extra inspiration oavsett om det gäller en utbyggnation, tillbyggnad av ett garage, om man ska göra om inomhus eller om det är trädgården som behöver ett lyft.

För att få lite ny inspiration kan det vara en trevlig utflykt att gå på olika mässor. Det finns husmässor, bomässar, inredningsmässa och trädgårdmässa. Här har man chansen att strosa runt och titta i olika montrar och prata med olika leverantörer. Det är ofta en välkommen energikick för att ta tag i en lättare förändring.

  • Tänk på säkerheten

Något som man ofta inte tänker på förrän det är försent är säkerheten i huset. Ingen vill råka ut för att hela huset bränns ner till grunden och det är en bra idé att arbeta i förebyggande syfte. Se till att det finns brandvarnare, brandsläckare och brandfiltar.

Något annat som hör till säkerheten är att införskaffa ett larm för att förebygga inbrott. Ett omfattande larm med kameraövervakning är att föredra.

  • Håll en god grannsämja

Allt blir så mycket härligare med huslivet om man kommer överens med sina grannar. Försök att redan från start ha en god dialog med varandra. En god dialog med grannarna kan också underlätta när man är bortrest för att hålla ovälkommet besök borta, någon som kan ta in posten och vattna blommorna.

  • Skapa trivsamma platser

Skapa trivsamma platser såväl inomhus som i trädgården. Det ska vara din egen oas och här ska du trivas och må bra. Ta hand om detta ställe och vårda det ömt. Här ska du kunna samla kraft och energi i lugn och ro och njuta av allt det fantastiska som huslivet bjuder på!