När man väl har köpt sitt hus, när köpekontraktet är påskrivet och man äntligen har fått nycklarna – så är det dags att flytta in. Då har man slutfört en av sitt livs största affärer och investeringar och en ny tid i livet kan ta sin början. Men för att inte drömmen ska gå i kras allt för tidigt och verkligheten komma ikapp så är det en bra idé att skydda både sig själv och sin investering med hjälp av en riktigt bra husförsäkring.

Det sista man vill är ju att man oförutsett ska råka ut för en skada på huset, en vattenläcka, en brand eller ett inbrott så att man plötsligt tvingas betala kanske hundratusentals kronor för att kunna reparera och återställa sitt hem. Med hjälp av en försäkring så minskar bekymret i alla fall ekonomiskt och man får mycket hjälp.

En husförsäkring försäkrar oftast bara själva fastigheten och man måste sedan komplettera med en bra hemförsäkring för att få ett fullgott skydd som täcker både fastigheten och lösöret. Men en försäkring ger också så mycket mer än bara tryggheten. Många försäkringar har olika tilläggsval och man kan via sin hemförsäkring få försäkring som täcker olycksfall och reseskydd.

För att veta vad man behöver ha för försäkring så är det en god idé att jämföra de olika bolagen som finns och noga titta igenom villkoren för att se vad de olika försäkringarna täcker. Man vill ju inte missa någon viktig aspekt som man får reda på sedan när man väl vänder sig till sitt försäkringsbolag. Man måste ha bra insikt i vad ens försäkring kommer att täcka och inte. Priset hos de olika försäkringsbolagen kan också variera kraftigt och hos många bolag kan man få ett rabatterat pris om man har alla sina försäkringar samlat hos ett och samma bolag.